Přeskočit na hlavní obsah

Stroje

Základní informace

Tato záložka slouží k přidávání nových strojů a jejich nastavení pro používání ve Výkazu strojů. K dispozici je též export seznamu strojů.

Stroje menu

Omezení možnosti smazání stroje

Stroj nemůže být smazán, pokud existují s ním spojené záznamy ve Výkazu strojů.

Taktéž stroj nelze odstranit z účtu, pokud má nastavenou nákladovou, či fakturační sazbu, nebo je k němu přiřazena obsluha, či odpovědná osoba.

Před úplným smazáním stroje je tak nutné vše zmíněné odstranit. Doporučujeme zvážit alternativní možnost, v podobě ukončené platnosti, v úpravách nastavení stroje.


Nový stroj

Do tohoto formuláře se udává, o jaký stroj se jedná a jaká pro něj v aplikaci bude použita zkratka. Dále se zde uvádí počáteční stav motohodin a nastavuje, jakým způsobem budou nové záznamy práce stroje zaznamenávány. V případě potřeby se v tomto prostoru dá také ukončit platnost stroje pro tuto aplikaci.

Formulář stroje
Více informací k vytváření nového stroje
FunkcePopis
NázevSpecifické pojmenování, dle kterého lze jednoznačně identifikovat o jaký stroj se jedná.
KódKratší označení stroje, pro jeho rychlejší identifikaci, či snazší filtrování záznamů.
Počáteční stav motohodinUrčení, jaký byl stav motohodin stroje před prvním záznamem ve Výkazu strojů.
Kontrola návaznosti stavu motohodinPokud je zaškrtnuto, aplikace nedovolí pracovníkovi vytvořit záznam, pokud počáteční stav motohodin v novém záznamu nenavazuje na koncový stav předchozího záznamu. Existují-li již záznamy práce se strojem, které návaznost motohodin nedodržují, nebude možné tuto volbu zapnout, dokud pracovník neopraví záznamy tak, aby navazovaly.
Povinné zadání času prácePokud je toto pole zaškrtnuto, aplikace nedovolí pracovníkovi vytvořit záznam ve Výkazu strojů, dokud nebude čas práce vyplněn.
Povinné zadání motohodinPokud je toto pole zaškrtnuto, aplikace nedovolí pracovníkovi vytvořit záznam ve Výkazu strojů, dokud nebude stav motohodin vyplněn.
Platnost ukončena

Zaškrtnutím lze ukončit platnost stroje. Je-li platnost ukončena, nové záznamy Výkazu strojů již nebudou stroj nabízet k výběru. Staré záznamy zůstanou uloženy tak, jak byly, včetně toho, že práce byly vykonány tímto strojem. Platnost stroje lze obnovit.

Alternativní možností s podobnou funkcí je tlačítko Smazat.


Pracovní prostředí - Informace k ovládání tabulky se stroji a popis tlačítek Zobrazit, či Exportovat naleznete v části Základní ovládání.